Mainos
Mainos

HS: Viking Line harkitsee muuttoa Ruotsiin – taustalla tukileikkaukset

Viking Line pohtii vakavasti muuttoa Ruotsiin, jos hallitus leikkaa matkustaja-alustukea. Varustamokonsernin muuttoaikeista kertoo Helsingin Sanomat.

Hallitus on suunnitellut vähentävänsä valtion tukea matkustaja-aluksille 20 miljoonalla eurolla. Vähennyksestä yli puolet kohdistuisi Viking Lineen, sillä varustamolla on eniten matkustaja-aluksia Suomen lipun alla.

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses arvioi, että leikkaus heikentäisi yhtiön tulosta ja vaarantaisi työpaikat. Hänen mukaansa Viking Line todennäköisesti siirtyy Ruotsiin, jos Suomi vähentää tukeaan.

Matkustaja-alustuen leikkaus kuuluu hallituksen ehdollisiin lisätoimiin, joihin ryhdytään, jos yhteiskuntasopimusta ei synny.

Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting muistuttaa Helsingin Sanomissa, että valtio on aiemmin luvannut olla puuttumatta kauppamerenkulun tukijärjestelmiin.

Suomi kasvoi alusten määrällä mitaten Ruotsia suuremmaksi merimahdiksi tänä keväänä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme