Mainos
Mainos

HS: Viranomaiset tekivät ennätysmäärän virheitä

Eduskunnan oikeusasiamies puuttui viime vuonna viranomaisten laittomuuksiin ja laiminlyönteihin useammin kuin koskaan aiemmin.

Helsingin Sanomien mukaan viranomaisia nuhdeltiin viime vuonna 791 kertaa, kun vuonna 2001 toimiin johtaneita kanteluita oli alle 400. Taustalla lienee se, että kansalaiset tekevät sähköpostin ansiosta kanteluita herkemmin kuin ennen.

Oikeusasiamies Petri Jääskeläinen ei usko, että viranomaiset suhtautuisivat säädöksiin entistä välinpitämättömämmin.

- Havaitut virheet ovat syntyneet useimmiten tahattomasti tai johtuneet voimavarojen puutteesta. On harvinaista, että viranomaiset rikkoisivat tahallaan lakia, hän sanoo.

Oikeusasiamies nuhteli poliisia esimerkiksi siitä, ettei se selvittänyt kunnolla, oliko kuolleella omaisia. Vainajan omaiset eivät saaneet tietoa kuolemasta, koska väestötietojärjestelmä ei yhdistänyt heitä vainajaan. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että vainaja oli kantanut lompakossaan viiden omaisen yhteystietoja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot