Mainos
Mainos

HS: Yhä useampi löytää vaimon Thaimaasta

Yhä useampi suomalaismies avioituu thaimaalaisen naisen kanssa.

Helsingin Sanomien mukaan liittojen määrä on kolminkertaistunut 2000-luvun aikana. Muutamassa vuodessa thaimaalaiset puolisot ovat nousseet suositummiksi kuin venäläiset vaimot.

Yhteiskuntatieteiden tohtorin Hannu Sirkkilän mukaan suomalaismiehiä houkuttavat ennakkokäsitykset thaimaalaisista naisista ja sukupuolirooleista.

Sirkkilä selittää thainaisten nousua suosituimmiksi ulkomaalaisvaimoiksi myös yleistyneellä Thaimaan-turismilla.

Maahanmuuttajanaisia tukevan Monika-Naiset -liiton toiminnanjohtaja Reet Nurmi kertoo, että thaimaalaisten ja suomalaisten avioliitot syntyvät halusta aitoon suhteeseen.

- Monet miehet soittavat järjestölle jo Thaimaasta ja kyselevät kerhoista ja kursseista, joiden kautta vaimo voi tutustua yhteiskuntaan.

Väestöliiton monikulttuuriasioiden päällikkö Anne Alitolppa-Niitamo varoittaa kuitenkin mahdollisesta valtasuhteiden hyväksikäytöstä monikulttuurisissa avioliitoissa - toinen pelaa kotikentällä ja toinen vieraalla maaperällä.

- Kaikkien intressinä ei ole auttaa puolisoa uuteen maahan kotoutumisessa, Alitolppa-Niitamo toteaa.

Aitoa parisuhdetta hakevan vastakohtana onkin pelkkää kotiapulaista hakeva suomalaismies, Helsingin Sanomat kirjoittaa. Perhe-elämä kääntyy tuolloin helposti väkivaltaiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme