Mainos
Mainos

HS: Yliopistojen kiireet pitkittävät valmistumista

Useat yliopistot Suomessa pitkittävät opiskelijoiden lopputöiden tarkastuksia. Valmistumisen viivästyminen voi aiheuttaa opiskelijalle tuhansien eurojen menetykset.

Yliopisto-opiskelijoiden valmistuminen on venynyt useissa yliopistoissa lopputöiden seisottamisen takia. Professoreiden ja muiden ohjaajien kiireiden vuoksi lopputyö saattaa odottaa tarkastajan tai kommentoijan pöydällä jopa puoli vuotta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Ongelmista on raportoitu ainakin Tampereen, Helsingin, Turun ja Jyväskylän yliopistojen ylioppilaskunnille. Tilastotietoja asiasta ei ole.

Kaikkialla lopputöiden tarkastamiselle ei ole asetettu selkeitä aikarajoja, ja tämä saattaa vaikuttaa tarkastusaikojen venymiseen. Opetusministeri Tuula Haatainen kannattaa aikarajojen asettamista kaikkiin yliopistoihin. Hänen mukaansa tarkastusajat voisivat olla yksi kriteeri, jonka mukaan valtion rahoja jaetaan yliopistojen kesken. Haatainen sanoo palaavansa asiaan syksyllä.

Valmistumisen viivästyminen saattaa aiheuttaa opiskelijalle jopa tuhansien eurojen menetykset, lehti kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme