Mainos
Mainos

HSL ei halua vähentää lähiliikenteen vuoroja talvella

Helsingin seudun liikenne ei lämpene liikenneviraston ja VR:n ehdotukseen harventaa lähiliikenteen vuorovälejä talvikuukausina. HSL on lähiliikenteen palvelujen tilaaja pääkaupunkiseudulla.

Vuorojen vähentämistä on ehdotettu, koska junat eivät tänä ja viime talvena ole kulkeneet ajallaan hankalien kelien takia. HSL:n mielestä harvennuksia ei voi tehdä, koska juuri talvikuukausina matkustajamäärät ovat suurimpia.

Lisäksi se muistuttaa, että pääkaupunkiseudulla on pyritty siihen, että raideliikenteen osuutta kaikesta liikenteestä lisätään entisestään.

HSL:n mukaan tämän talven kokemukset vuorojen vähentämisistä ovat olleet huonoja, sillä ne eivät ole vaikuttaneet riittävästi liikenteen säännöllisyyteen. Lisäksi aikataulumuutokset ovat ovat vaikeuttaneet matkustajien ehtimistä seuraaviin liikennevälineisiin.

Vuorojen harventamisen sijaan HSL ehdottaa, että liikenteenohjaukseen tehdään pikaisia parannuksia ja ratojen sekä kaluston kunnossapitoa lisätään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot