Mainos
Mainos

HSL ja VR saattavat lykätä lähijunaliikenteen kilpailutusta

Helsingin seudun liikenne HSL neuvottelee VR:n kanssa uudesta sopimuksesta, joka toteutuessaan lykkäisi lähijunaliikenteen kilpailutusta kolmella vuodella.  

VR on tehnyt ehdotuksen HSL:lle. HSL arvioi, että ehdotus tuottaisi sille yhteensä noin 30 miljoonan euron säästöt viiden vuoden sopimuskaudella nykytasoon verrattuna. Tämä vähentäisi HSL:n mukaan esimerkiksi hinnankorotus paineita.  

Uusi sopimus korvaisi nykyisen ensi vuoden huhtikuusta alkaen. Jos sopimusta ei synny, kilpailutettu lähijunaliikenne alkaa kesäkuussa 2018.  

HSL kuvailee VR:n tarjousta luonteeltaan kiristyväksi. HSL:n mukaan suurimmat taloudelliset hyödyt syntyvät sopimuskauden loppupuolella.

HSL:n tiedotteen mukaan jos sopimus VR:n kanssa syntyy, niin VR on valmis sitoutumaan myös muutoksiin. Muutokset edistäisivät HSL:n mukaan jatkossa kilpailun toteutumista. Yhtenä esimerkkinä on Ilmalan varikon käytön avaaminen myös muille toimijoille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme