Mainos
Mainos

HSL: Liikenne melko sujuvaa, vaikka bussiyhtiö menikin lakkoon

Pääkaupunkiseudun liikenne on sujunut suhteellisen hyvin bussiyhtiö Nobinan työnseisauksesta huolimatta, kerrotaan Helsingin seudun liikenteen HSL:n viestinnästä.

HSL:n tiedottaja Tapio Tolmusen mukaan ainakin osa Nobinan liikennöimien linjojen käyttäjistä on ilmeisesti jäänyt kotiin lakon vuoksi.

– Meidän tietojen mukaan liikenne on sujunut verraten hyvin. Meille ei ole ainakaan kantautunut tietoja siitä, että matkustajien keskuudessa olisi ollut kovin suurta hätää tai paniikkia, Tolmunen kertoo.

– Suurin osa matkustajien palautteista saadaan some-kanavista, ja siellä on tietenkin jatkuvasti ollut jotain ja ihmiset ovat kyselleet. Mutta ainakaan toistaiseksi ei ole tullut mitään paniikkiviestiä, että matkustamisesta ei tulisi yhtään mitään.

Nobina liikennöi lähes sataa linjaa, eli noin 40:tä prosenttia HSL-alueen bussiliikenteestä. Lakko vaikuttaa HSL-alueen yli 21 000 päivittäisestä lähdöstä noin 10 000:een.

HSL arvioi lakon vaikuttavan noin neljännesmiljoonan ihmisen matkantekoon pääkaupunkiseudulla. HSL ei ole kuitenkaan hankkinut korvaavaa liikennettä Nobinan työnseisauksen vuoksi.

– Tottakai Nobina on siten merkittävä liikennöitsijä, että sillä on iso markkinaosuus HSL:n bussiliikenteessä, mutta se on toisaalta vain yksi bussiyhtiö. Muuten liikenne on toiminut normaalisti.

Tolmunen ei usko, että HSL alkaisi "kepittää" Nobinaa nopealla aikataululla järjestetyn työnseisauksen takia.

– Vaikeaa sanoa. Onhan se niin, että työnseisaukset ovat ensisijaisesti liikennöitsijän sisäisiä asioita. Ajamattomat lähdöt varmaan jotenkin sanktioidaan yhtiölle, mutta ei varmaan ole tulossa sellaista, että HSL alkaisi kepittämään erikoisemmin siitä, että oli tällainen työnseisaus. Ei meillä varmaan ole sellaiseen valtuuksiakaan.

Työnseisaus alkoi kello kolmelta yöllä, ja sen on tarkoitus jatkua vuorokauden.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot