Mainos
Mainos

Huhtiniemen kaivauksissa löytyi joukkohauta

Poliisin tavoitteena on selvittää mm. mihin aikakauteen Lappeenrannan Huhtiniemestä löydetty joukkohauta liittyy.

Helsingin yliopiston arkeologian laitoksen kaivauksissa Lappeenrannan Huhtiniemessä on löytynyt joukkohauta, jossa on tämänhetkisen tiedon mukaan 11 vainajaa. Vainajille tehdään oikeuslääketieteelliset tutkimukset, joista vastaa Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitos.

Poliisi on ottanut uudelleen tutkintaan Huhtiniemen tapahtumat. Tutkimusten tavoitteena on selvittää mm. mihin aikakauteen joukkohauta liittyy.

- Tutkimukset tämän hetkisen tiedon mukaan jatkuvat lokakuun loppuun. Sen jälkeen ottaa aikaa muutamia viikkoja, että käydään läpi luurankoja ja luita. Riippuu asiantuntijoiden aikataulusta, (mutta) mahdollisimman nopeasti pyrimme menemään eteenpäin, että päästään seuraavalle portaalle ja seuraavalle askeleelle, kertoo rikoskomisario Olli Töyräs.

- Tällä hetkellä on löydetty 11 vainajan jäänteet, onhan mahdollista että niitä vielä löytyy, Töyräs lisää.

Sisäasiainministeriön poliisiosasto on määrännyt tutkintavastuun joukkohaudasta löydettyjen vainajien kuolemansyyn selvittämisestä ja tapauksiin mahdollisesti liittyvien rikosten esitutkinnasta keskusrikospoliisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme