Mainos
Mainos

Huhtiniemestä paljastui lisää venäläishautoja

Lappeenrannan Huhtiniemestä on paljastunut lisää vanhoja venäläissotilaiden hautoja viikon kestäneissä jatkokaivauksissa. Arkeologit ovat törmänneet tänään kaivausten viimeisenä päivänä hautakuoppaan, jossa on useita 1800-luvun alussa haudattuja sotilaita.

Työryhmän vetäjä arkeologi Anna Wessman Helsingin yliopistosta kertoo, että löytö on suoraa jatkoa vuonna 2006 alueelta löydetyille haudoille. Nyt löydetyt vainajat lepäävät kuopassa, joka on noin 9 metrin pituinen ja kaksi metriä leveä.

Vainajat on haudattu syvemmälle kuin aiemmin esiin kaivetut vainajat. Aiemmissa kaivauksissa arkut tulivat näkyviin jo 80 sentissä, mutta nyt vasta 1,7 metrin syvyydessä.

Wessmanin mukaan jatkokaivausten tarkoituksena on selvittää, miten laajalle kalmisto ulottuu. Alustavasti näyttää siltä, että sen koko on 500-600 neliömetriä.

Löydetty kalmisto saa nyt jäädä rauhaan, ja lopullisesti sen kohtalosta päättävät Lappeenrannan kaupunki ja museovirasto.

Huhtiniemen alueelle suunniteltuun kylpylä- ja hotellihankkeeseen kalmiston löytymisellä ei juuri ole vaikutusta, sillä se ei sijaitse uudelleen kaavoitettavalla rakennusalueella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme