Mainos
Mainos

Huijari kerää rahaa kristillisten nimissä

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on tehnyt rikosilmoituksen puolueensa nimeä käyttävästä rahahuijauksesta.

Räsäsen mukaan hänen ja puolueen nimeä on käytetty luvattomaan rahankeräykseen. Huijausviestissä ilmoitetaan, että henkilö on liitetty kristillisdemokraattien varainhankintaryhmään ja nyt odotetaan ensimmäistä lahjoitusta. Räsäsen mukaan viestillä tai siihen liitetyllä liitetyllä linkillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä kristillisdemokraattien kanssa.

Kristillisten puheenjohtaja kertoo, että viesti on erittäin uskottavan oloinen.

- Asia tuli tietooni tänä aamuna, kun eräs henkilö näytti minulle saamansa viestin, jonka hän luuli olevan minun lähettämäni, Räsänen kertoo.

Räsäsellä ei ole tietoa siitä, kuinka moni on viesti saanut. Hänen tietoonsa tapauksia on tullut vasta yksi.

- Päätin kuitenkin tehdä tämän perusteella rikosilmoituksen, koska on aika todennäköistä, että tässä on kysymys useammasta viestistä.

- Sähköpostin kautta tällaista on ilmeisesti aika helppo tehdä. Kysymys on identiteettivarkaudesta, koska siinä on lähestytty ihmisiä minun nimissäni ja eduskunnan sähköpostiosoitettani käyttäen, Räsänen toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme