Mainos
Mainos

Huijarikopla kiertää Suomea

Poliisin jäljittämä rahanvaihtokopla jatkoi huijauksiaan eilisiltana Porvoossa. Kopla tekee kaupoissa ostoksia isolla eurosetelillä ja pyytää vaihtorahan pienempinä seteleinä. Ostaja sieppaa osan vaihtorahoista mukaansa sillä välin, kun apurit harhauttavat myyjän huomion toisaalle.

Porvoossa miehet saivat saaliikseen 400 euroa. Tekijöitä epäillään saman joukkion jäseniksi. Tekotavan ja tuntomerkkien lisäksi tähän viittaa huijausten kronologinen ja maantieteellinen eteneminen. Kopla liikkui ensin Helsingissä, tällä viikolla se on siirtynyt Oulun seudulta pitkin länsirannikkoa etelään. Ensimmäiset rikosilmoitukset tehtiin 28. kesäkuuta, ja tähän mennessä niitä on kirjattu kiihtyvällä tahdilla ainakin 21.

Saaliit ovat vaihdelleet muutamasta kymmenestä eurosta noin 500 euroon. Tekijät ovat myyjien mukaan olleet eteläeurooppalaisen oloisia ja puhuneet huonoa englantia. Tuntomerkkien mukaan he ovat tummaihoisia, siististi pukeutuneita ja 35-50-vuotiaita. Helsingissä asialla oli pariskunta, muualla Suomessa kahdesta neljään miestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme