Mainos
Mainos

Huijarit hyödyntävät EU:n sisämarkkinoita – kymmeniä miljoonia euroja karkaa verottajan käsistä

EU-sisäkaupan veropetokset aiheuttavat Suomessa vuosittain jopa 35 miljoonan euron verovajeen, arvioi Verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikkö.

Sisäkauppapetoksissa hyödynnetään sitä, että jäsenmaiden välillä tavara liikkuu verottomasti. Tavarat voi ostaa bulvaaniyritys, jolla ei ole juurikaan todellista liiketoimintaa. Se myy tavarat eteenpäin maksamatta arvonlisäveroa. Seuraava porras voi tehdä vähennyksen verosta, jota kukaan ei ole maksanut.

– Viime aikoina esimerkiksi rakennustarvikkeissa on ollut tämänkaltaista ilmiötä, ja aikaisemmin sitä oli esimerkiksi elektroniikassa, sanoo johtaja Janne Marttinen Harmaan talouden selvitysyksiköstä.

Euroopan komission mukaan EU-sisäkaupan veropetokset aiheuttavat vuosittain jopa 50 miljardin euron arvonlisäveromenetykset. Petoksissa on usein mukana lukuisia toimijoita eri maissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme