Mainos
Mainos

Huijarit iskivät Osuuspankin asiakkaisiin

Huijarit ovat onnistuneet saamaan haltuunsa Osuuspankin asiakkaiden verkkopalvelutunnuksia. Osuuspankin tiedossa on, että pelkästään viime viikolla sähköpostien välityksellä huijatuksi tuli 20 henkilöä.

Sähköpostihuijarit ovat Osuuspankin mukaan saaneet asiakkailta yhteensä noin 20 000 euroa viime viikolla. Pankin mukaan 14 henkilöä on jo tehnyt rikosilmoituksen huijausviesteistä.

Osuuspankin asiakkaille lähetettyjen huijausviestien otsikkona on ollut muun muassa "Vuosittainen ilmoitus", "Tärkeä Viesti!" ja "Kiireellinen viesti".

Osuuspankista korostetaan, että henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksia ei saa luovuttaa kenellekään. Pankki muistuttaa, etteivät pankki tai viranomaiset koskaan lähetä sähköposteja, joissa pyydetään pankkitunnuksia.

Epäilyttävä viesti pitäisi poistaa avaamatta sitä. Pankki neuvoo ottamaan heti yhteyttä, jos epäilee joutuneensa huijauksen uhriksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme