Mainos
Mainos

Huijarit yrittivät iskeä useisiin kokoushotelleihin

Keskusrikospoliisi sai tiedon ensimmäisistä huijausyrityksistä huhtikuun lopulla. Poliisin tietoon on tullut useita kymmeniä petosyrityksiä.

Kansainväliset huijausliigat ovat yrittäneet kuluvan kevään aikana iskeä useisiin kokouksia järjestäviin hotelleihin Suomessa.

Monet suomalaishotellit ovat saaneet sähköpostiviestejä, joissa on varattu kokous- ja majoitustiloja. Samalla viesteissä on pyydetty hotellia hankkimaan kokouksen osanottajille matkapuhelimia ja tuoreimmissa tapauksissa myös kannettavia tietokoneita.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Jyrki Rostiala sanoo, että useissa tapauksissa puhelimia ja tietokoneita on pyydetty enemmän kuin kokoukseen on luvattu saapuvan osallistujia. Huijarit ovat tämän jälkeen kertoneet noutavansa laitteet jo hiukan ennen kokouksen alkamista.

Yhdessä tapauksessa huijari pyysi toimittamaan kokoukseen tilatut matkapuhelimet ranskalaiseen postiosoitteeseen jo ennen tilaisuutta. Tässä vaiheessa epäilykset eräässä hotellissa heräsivät.

Rostialan mukaan poliisin tietoon on tullut useita kymmeniä petosyrityksiä. Mukana on suuria hotelliketjuja sekä yksittäisiä hotelleja.

Osa huijauksista lähellä onnistumista

Sähköpostiviestejä on lähetetty hotelleille monilla eri nimillä. Viestejä on tullut eniten Ranskasta, mutta niitä on lähetetty myös Kanadasta ja Afrikan maista.

Huijarit ovat luvanneet maksaa tavarat ja palvelut luottokorteilla, joista on lähetetty hotelleille kopiot faksilla. Tarkastuksissa luottokortit ovat osoittautuneet varastetuiksi. Tilaajan henkilöllisyytensä varmistamiseksi lähettämiä kopioita passista epäillään väärennetyiksi.

Joissain tapauksissa huijaus on ollut lähellä onnistumista ja hotelli on ehtinyt hankkia pyydetyt tuotteet, ennen kuin petoskuvio on paljastunut.

KRP sai tiedon ensimmäisistä huijauksista huhtikuun lopulla. Hotellit ovat itse lähettäneet huijareista varoituksia eteenpäin.

- Tämä on ennakkovaroitus, koska vielä ei ole ollut vahingonkärsijöitä, Rostiala sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme