Mainos
Mainos

Kesä se vaan jatkuu: Viikonloppu lämmin – hellelukemat mahdollisia vielä ensi viikollakin

Sää jatkuu aurinkoisena ja lämpimänä loppuviikon ajan suuressa osassa maata.

Torstain ja perjantain sääkartat ovat hyvin samankaltaisia. Lämpötilat ovat laajalti yli 20 asteessa, hellelukematkin ovat paikoin mahdollisia.

Aamun sumut ovat kuitenkin tänään hidastaneet lämpötilojen nousua etenkin pohjoisessa.

Yöt ovat yhä kylmiä ja alavilla alueilla voi olla hallaa. Aamuisin on edelleen sumua.

Hellettä eli vähintään 25,1 astetta on mitattu nyt kahtena päivänä peräkkäin jossain päin maata ja todennäköisesti helleraja rikkoutuu myös loppuviikolla päivittäin osassa maata.

– Viikonloppuna lämpimin ilma virtaa etelään päin ja hellettä mitataan paikoin. Pohjoisessa viilenee hieman. Laajalti on aurinkoista, mutta sunnuntaina on pohjoisen sääkartalla ensimmäinen sadekuuron symboli pitkään aikaan, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tämän hetken ennusteen mukaan korkeapaine pysyttelee Suomen eteläpuolella ensi viikolla niin, että alkuviikolla voi osassa maata olla yhä hellettä.

Elokuussa on ollut ennen tätä päivää yhteensä yhdeksän hellepäivää, kun touko-heinäkuussa hellepäiviä oli yhteensä vain neljä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme