Mainos
Mainos

Huima video: Helsinkiin ainutlaatuinen köysirata – vastaava vain Kuala Lumpurissa

Suosiotaan kasvatteneilta sisäliikuntahalleilta ja aktiviteettipuistoilta vaaditaan yhä hurjempia ja näyttävämpiä laitteita ja suoritteita. Esimerkiksi helsinkiläiseen aktiivipuistoon asennetun kaltaista köysirataa ei ole kuin kaksi maailmassa. 

Helsingin Konalaan, entiseen Hartwallin pullovarastoon perustettuun seikkailuhalli Huimalaan, asennettu yli sadan metrin mittainen liitorata simuloi varjoliitokokemusta. Vastaanlaisia ratoja ei ole Helsingin lisäksi toistaiseksi kuin Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa. 

Konalassa testataankin parhaillaan erilaisia välineitä, kun maailman johtava kiipeilyaktiviteettien valmistaja, bulgarialainen Walltopia on kuvaamassa hallissa omia mainosvideoitaan. Se on myös köysiradan valmistaja.

Testissä ovat myös uudet liitovaljaat, joilla yksi tai kaksi ihmistä voivat liitää makuuasennossa lähes 40 kilometrin tuntivauhdilla. Vastaavanlaisia valjaita ei ole Huimalan toimitusjohtaja Kimmo Studen mukaan kokeiltu koskaan aiemmin sisätiloissa. Asiakkaiden käyttöön valjaat ovat tulossa lähikuukausina. 

Lokakuussa avautunut Konalan seikkailuhalli on 18 metriä korkea ja se kiinnostaa alan toimijoita kansainvälisestikin. 

– Suunnittelimme Huimalaa kahden vuoden ajan näihin ainutlaatuisiin tiloihin ja nyt avattuamme meillä on vieraillut huvipuistojohtajia Floridasta Yhdysvalloista sekä Ranskastakin tutustumassa reippailuhalliimme, Huimalan toimitusjohtaja Kimmo Stude kertoo. 

– On ilahduttavaa huomata, että ulkomaiset välineiden toimittajatkin pitävät suunnittelemaamme hallia kansainvälisesti kiinnostavana sekä innovatiivisena koelaboratoriona, Stude jatkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme