Mainos
Mainos

Huippusuunnittelija: Rakastan perinteistä Suomea

Suomalainen huippusuunnittelija Paola Suhonen, yksi muotitalo IvanaHelsingin perustajista, on tullut jälleen kesäksi Suomeen.

Kolme vuotta hän on asunut Yhdysvalloissa, viime vuoden Los Angelesissa, jossa hän opiskelee elokuva-alaa ja valmistuu elokuvaamisen maisteriksi.

Hän suunnittelee kuitenkin edelleen paitsi vaatteita IvanaHelsingin mallistoon myös sisustuksia ja kosmetiikkapurkkeja. Luovan työn tekijällä ei lomaa sanan varsinaisessa merkityksessä ole, kertoo Paola Suhonen.

- Silloin kun ei tarvitse perusasioita hoidella voin sanoa olevani lomalla. Perusasioita ovat esimerkiksi lukea meilejä ja vastailla niihin. Sitten kun niistä pääsee eroon ja makaa vaikka laiturilla, niin siinä lähtee ne uudet ideat lentoon tai sitten kaivelee niitä vanhoja keskeneräisiä taka-alalla odottamassa olevia juttu, jotka odottavat sitä varsinaista tekemistä.

- Minulla ei ole omaa mökkiä, mutta vanhempien ja perheen kesämökki on Vääksyssä ja siellä olisi tarkoitus olla.

Suhonen saattaa mökillä ollessaan saada ideoita vaatteisiin ja elokuviin vaikkapa puista, mökin ikkunoista ja verhoista.

- Välillä se tapahtuu noin päin, että näkee jotakin konkreettisesti ja siitä lähtee jotakin. On se sitten vaikka verho, ja siitä lähtee idea. Tai landella iltahämärä ja sitten miettii, että tässä on elokuvallinen valo, tätä olisi ihana käyttää jossakin.

- Viime kesänä landella inspiroiduin kun järven rannalle oli tullut nukkaa. Se oli kuollut hetki ja rasvatyyni järven pinta. Siitä lähti syntymään IvanaHelsingin uusi mallisto, joka tulee syksyllä kauppaan nimellä Velvet Lake.

- Luovuus tulee puhtaasti siitä, että pääsee vaipumaan omaan transsitilaan oman pään sisälle, omasta alitajunnasta lähtee juttuja.

Suhonen tekee Suomessa ollessaan kaikkea muutakin perinteistä kuten kiertelee saaristossa veneellä, käy pyöräretkellä ja telttailee.

- Semmosta perinteistä Suomi-juttua. Kesä on mulle se, että haluan olla Suomessa, en halua lähteä ryntäilemään minnekään muualle.

Hän myös rakastaa Suomi-roadtrippailua. Suhonen hehkuttaa sitä, että Suomessa on lyhyet välimatkat ja voi mennä sellaisiin maailmoihin, joissa ei muuten tulisi käytyä.

- On pieniä kyliä ja sorateitä, puoliksi hylättyjä nostalgisia leirintäalueita ja pikkusia kyläkauppoja. Siinä on jotain, joka viehättää minua ihan hirveästi. Rakastan autoilua!

Kesäterässä-sarjassa haastattelemme eri alojen tunnettuja vaikuttajia ja kysymme millä mielellä he ovat lomalla. Mitä suuria asioita pyörii mielessä, mitä tekee kun on oikein kunnolla lomalla eli kesäterässä. Huomenna näyttelijä Riku Nieminen alias Munamies kertoo kuinka hän rentoutuu samalla kun paiskii töitä muun muassa Lappeenrannan kesäteatterissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme