Mainos
Mainos

Huippututkijoita rekrytoidaan ulkomailta

Huippututkijoita tuodaan Suomeen kovalla rahalla. Suomen Akatemia ja Tekes rahoittavat huippujen palkkaamista.

Suomen Akatemia ja Tekes ovat päättäneet rahoittaa vierailevien tieteen ja teknologian huippututkijoiden rahoitusohjelmassaan yhteensä 24 tutkimushanketta 17,5 miljoonalla eurolla.

-Rahoitus merkitsee 24 vierailevan huippututkijan rekrytointia 12 suomalaiseen yliopistoon tai tutkimuslaitokseen 2-5 vuodeksi. Ensimmäiset huippututkijat aloittavat työnsä ensi vuoden alussa, rahoittajat kertovat tiedotteessaan.

Rahoitusohjelman tavoitteena on vahvistaa suomalaista tieteellistä ja teknologista osaamista sekä kansainvälistää tutkimusjärjestelmäämme. Ohjelmalla myös tuetaan yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkimuksellista erikoistumista sekä luodaan uudenlaista kansainvälistä yhteistyötä yliopistollisen tutkimuksen ja yritysten välille.

Vierailevien tieteen ja teknologian huippututkijoiden rahoitusohjelman seuraava hakukierros on suunniteltu käynnistettäväksi ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme