Mainos
Mainos

Huippuyliopisto vähentämässä opiskelijoiden määrää

Muutosta perustellaan opetuksen laadun parantamisella. Huippuyliopisto yhdistää Helsingin kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun.

Uuteen innovaatioyliopistoon aiotaan jatkossa ottaa vähemmän opiskelijoita kuin kolmeen yhdistyvään korkeakouluun tällä hetkellä.

Kauppalehden mukaan sisään otettavia opiskelijoita vähennettäisiin, koska tarkoituksena on vähentää oppilaiden määrää yhtä opettajaa kohti. Muutoksella pyrittäisiin varmistamaan opetuksen laadun parantuminen. Päätöksiä aloituspaikkojen vähentämisestä tai leikkausten suuruudesta ei ole vielä lyöty lukkoon.

- Keskeinen tavoite on opiskelija-opettaja-suhteen parantaminen. Alkuvaiheessa eli syksyllä 2009 vähennyksiä ei tule, kertoo kauppakorkeakoulun kansleri ja innovaatioyliopistotyöryhmän jäsen Matti Lehti.

Huippuyliopisto yhdistää Helsingin kauppakorkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun sekä Taideteollisen korkeakoulun. Sen on määrä aloittaa toimintansa elokuussa 2009.

Tänä syksynä TKK:lle hyväksyttiin 1823 uutta tutkinto-opiskelijaa, joista 420 opiskelee diplomi-insinööriksi. Kauppakorkeakouluun otettiin 374 perustutkinto-opiskelijaa, kun taas TaiK:ssa aloitti 279 perustutkinnon suorittajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme