Mainos
Mainos

Huispauksen MM-kisoissa juostaan luuta haarovälissä – Suomen maajoukkuepelaaja: "Kukapa ei olisi joskus lentämisestä haaveillut"

Huispaus on lajina täyttä totta, vaikka useimmalle se saattaakin olla tuttua vain Harry Potter -kirjoista.

Lajin MM-kisat pelataan heinäkuun lopulla Italian Firenzessä. Myös Suomen maajoukkue on kilpailuissa edustettuna.

– Me olemme se altavastaaja, joka tulee ja näyttää muille vähän niin kuin Islanti edellisissä jalkapallon MM-kilpailuissa, toteaa maajoukkuepelaaja Eero Lahtela.

Valmennusjohdossa ei aivan lähdetä samalta kannalta.

– Olemme pelanneet todella hyvin, jos sijoitumme toiseksi viimeisiksi tai sitä paremmin, naurahtaa joukkueen valmentaja Outi Valkonen.

Luuta haaroihin ja menoksi

Huispausta pelataan oikeaan Harry Potter -tyyliin luuta haarovälissä. Tarkoitus on saada kuljetettava pallo maaliin, eli johonkin vastustajan kolmesta renkaasta.

Eri pelaajilla on joukkueessa erilaisia tehtäviä. Osa pelaajista on polttajia, osa etsijöitä, maalintekijöitä ja maalivahteja. Luuta ei kuitenkaan saa missään vaiheessa tipahtaa haaroista.

Tulevaisuus näyttää, lennetäänkö luudilla joskus oikeasti. Sitä ennen huispauksen pelaajat pääsevät vain uneksimaan asiasta.

– Kukapa ei olisi joskus lentämisestä haaveillut, toteaa Lahtela.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme