Mainos
Mainos

Huittinen joutuu maksamaan korvaukset koulukiusaamisesta

Huittisten kaupunki joutuu maksamaan sille koulukiusaamisesta tuomitut korvaukset. Korkein oikeus on evännyt kaupungin hakeman valitusluvan, joten hovioikeuden päätös jää voimaan. Turun hovioikeus tuomitsi maaliskuussa kaupungin maksamaan huittislaiselle Mervi Välimäelle koulukiusaamisen aiheuttamista kärsimyksistä yhteensä 72 500 markan korvaukset.

Hovioikeus ei muuttanut Kokemäen käräjäoikeuden marraskuussa 1999 antamaa päätöstä. Välimäki nosti oikeusjutun kaupunkia vastaan, koska kaupunki oli laiminlyönyt valvonta- ja toimimisvelvollisuutensa häneen kohdistuneen kiusaamisen lopettamiseksi. Kiusaamisen takia hän joutui suorittamaan yläasteen loppuun kotoa käsin. Lisäksi hän joutui hakeutumaan hoitoon ahdistuksensa takia.

Huittisten kaupunki on alusta lähtien kiistänyt väitteet kiusaamisesta. Valituslupaa korkeimpaan oikeuteen kaupunki haki, koska katsoi, ettei näyttöä kiusaamisesta ole. Kaupungin mielestä hovioikeus ei myöskään riittävästi yksilöinyt päätöstään.

Huittisten koulutusjohtaja Pekka Kareksen mukaan kymmenen vuoden takaisten tapahtumien käsittely oikeudessa on saanut aikaan sen, että opettajille on annettu entistä täsmällisemmät ohjeet.

-Kyseisessä tapauksessa tekemämme toimenpiteet eivät riittäneet, tulkitsee Kares oikeuden päätöksen merkitystä. Opettajille annettavissa ja vuosittain tarkistettavissa ohjeissa korostetaan varhaista puuttumista ja kaiken kirjaamista muistiin.

-Jokainen epäilyskin otetaan vakavasti. Lisäksi kaikki koulun tekemät toimenpiteet dokumentoidaan tarkasti, jotta myöhemmin voidaan todeta, että toimenpiteisiin on ryhdytty.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme