Mainos
Mainos

Hukkumiskuolemat vähentyivät viime vuonna

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto laskee, että viime vuonna Suomessa hukkui kaikkiaan 159 ihmistä. Valtaosa hukkuneista oli miehiä.

Hukkumiskuolemat vähenivät viime vuonna edellisvuoteen verrattuna. Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton keräämien ennakkotietojen mukaan viime vuonna hukkui 159 ihmistä, mikä on 17 vähemmän kuin vuonna 2003.

Viime vuonna hukkuneista oli miehiä 133 ja naisia 26. Vesiliikenteessä hukkui 51, uintimatkalla 30 ja heikkoihin jäihin 23. Edellisvuodesta eniten väheni uintimatkalla hukkuneiden määrä, joka pieneni miltei puoleen.

Vuosittain lähes puolet hukkumisonnettomuuksista tapahtuu kesäkuukausina koti- tai kesämökkipaikkakunnan tutulla järvellä. Viime vuonna kesällä hukkui 80 ihmistä, joka oli 24 vähemmän kuin vuonna 2003. Juhannuksena hukkui kuusi eli kaksi enemmän kuin juhannuksena 2003.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme