Mainos
Mainos

Hukkumisluvut rajussa kasvussa

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton toiminnanjohtaja kertoo MTV:n uutisille, että jäät ovat tällä hetkellä erittäin heikkoja.

Alkuvuoden hukkumisluvut ovat hurjassa kasvussa. Kuluvan kuukauden aikana on ehtinyt hukkua jo 12 henkeä, kun viime vuoden tammikuussa hukkui kuusi ihmistä.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto toiminnanjohtaja Janne Ollikainen kertoo, että synkän tilaston syntyyn on vaikuttanut leuto talvi.

- No siihen on kyllä luonnollinen selitys, kun katsoo tuonne ulos eli Etelä- ja Keski-Suomessa ilman lämpötila on ollut plussan puolella jo pitkään. Normaali jään muodostuminen ei ole onnistunut ja jäät ovat todella heikkoja tällä hetkellä.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto varoittaa vaarallisen ohuista jäistä Etelä- ja Keski-Suomessa.

- Normaalisti tammikuussa jäätilanne on huomattavasti parempi eli järven jäät ovat varustautuneet kestävällä jäällä eikä sinne enää noin vain pudota. Mutta tällä hetkellä jäät ovat tosiaan niin heikkoja, että sinne pystyy putoamaan, Ollikainen sanoo.

Ollikainen korostaa, että jäällä liikkumista tulee välttää, mikäli sen kantavuudesta ei ole varmuutta. Ennakkotietojan mukaan valtaosa alkuvuonna hukkuneista on ollut hiihtäjiä tai kalastajia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme