Mainos
Mainos

Hukkumistilastot pysyivät synkkinä toukokuussa

Alkuvuoden hukkumistilastot pysyivät edelleen synkkinä toukokuussa. Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton ennakkotilastojen mukaan toukokuussa hukkui 14 ihmistä, mikä nosti koko alkuvuonna hukkuneiden määrän 58:aan. Tämä on kuusi hukkunutta enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Alkuvuonna hukkuneista oli miehiä 51 ja naisia 7. Hukkuneiden määrään alkuvuonna vaikutti heikko jäätilanne, mikä näkyi erityisesti tammi- ja helmikuussa. Erityisen synkkiä hukkumistilastot ovat olleet Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto aloittaa tällä viikolla Viisaasti vesillä -kiertueen. Yhteensä 35 paikkakunnalla pysähtyvä kiertue esittelee aidoissa olosuhteissa, miten hätään joutunut voidaan pelastaa veden varasta. Samalla opastetaan turvavarusteiden käytössä ja opetetaan elvytystä. Kiertue alkaa perjantaina Kouvolasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme