Mainos
Mainos

Hullu suomalaiskilpailu: Jalka kipsiin ja nimi MacGyveriksi

Haluaisitko uida pallomeressä kipsi jalassa ja vaihtaa nimesi MacGyveriksi? Jos vastauksesi on kyllä, niin kannattaa pyrkiä PPK-RUNin kesäkilpailuihin.

PPK-RUNin tai oikeammin Poikien Perinteisen Kerhon järjestämät hulluttelukilpailut ovat tällä hetkellä loppusuoralla Helsingissä. Kilpailuun osallistuu 59 miestä, jotka on jaettu 18 eri autoon ja joukkueeseen. Joukkueiden tarkoituksena on ottaa auto alle ja kisata siitä, kuka ehtii suorittaa 30 määrättyä tehtävää nopeimmin ja tyylillä. Tehtävän suorituspaikka voi olla missä tahansa Suomessa, ja yksi tehtävä voi olla juuri nimen muuttaminen MacGyveriksi.

– Emme pakota ketään mihinkään, mutta jos haluaa voittaa, niin tehtäviä on hyvä suorittaa mahdollisimman monta. Nimen muuttamisen lisäksi tehtävänä on mm. suorittaa armeijan esterata, käydä röntgenissä ja kipsata jalka. Joka paikkaan mennään autolla, mutta kyseessä ei ole mikään hurjastelukilpailu, kuten Gumball 3000, tapahtuman perustaja Tommy kertoo.

Kisaan mukaan vain kutsulla

PPK-RUN on suomalainen vastine alkuperäiselle englantilaiselle Gumball 3000 -kilpailulle. Gumball 3000 on niin sanottu julkkisralli, jossa ajetaan niin lujaa kuin mahdollista paikasta A paikkaan B ja välillä pysähdytään bailaamaan. Viimeisimmän Gumballin voittivat suomalaiset Duudsonit kesäkuun alussa. Duudsonit ajoivat Lontoosta Istanbuliin kahdeksassa päivässä.

– Olisin itse lähtenyt aikoinani Gumball-ralliin, mutta kilpailun osallistumismaksu on ihan naurettava, 25 000 puntaa. Siitä tuli idea, että Suomeen pitää perustaa oma vastine, Tommy kertoo.

PPK-RUNiin osallistuminen ei ole kiinni rahasta, vaan kutsusta ja suosituksista. Kyseessä on pikkuhiljaa kasvava, pienen porukan leikkikisa, jossa tarvitaan kourallinen hulluutta.

– Pidämme huolen, ettei kisaajiksi ilmoittaudu hurjastelijoita, sillä loukkaantumiset eivät kiinnosta. Vaikka tämänkin vuoden kilpailussa auton mittariin kertyi 1 500 kilometriä, niin nopeusrikkomukset on kielletty, tapahtumavastaava Tommy painottaa.

PPK-RUN on kasvattanut osallistujamäärää vuosi vuodelta. Perustajan mukaan kilpailu järjestetään hyvässä yhteistyössä poliisin kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme