Mainos
Mainos

Humalaiselta joulupukilta voi vaatia alennusta

Töpeksivälle joulupukille ei ole pakko maksaa täyttä hintaa. Kuluttajaviraston lakimies Katri Väänänen kertoo, että joulupukkeilu on samanlaista palvelua kuin muukin. Jos se ei ole sovitunlaista, siitä voi vaatia korvausta.

- Jos jotakin on sovittu eikä palvelu vastaakaan sitä, asiakas on kuluttajasuojalain mukaan oikeutettu hyvitykseen, Väänänen sanoo.

Joulupukin kohdalla kyseeseen tulee lähinnä hinnanalennus.

Jos pukki jättää kokonaan tulematta paikalle, tilanne on mutkikkaampi. Laki lähtee siitä, että korvausta voi vaatia välittömästä vahingosta. Lasten mielipahaa taasen on hankala korvata rahalla.

Sovi ehdot pukin kanssa etukäteen

Väänänen neuvoo perheitä sopimaan tarkasti etukäteen, mitä pukin vierailuun sisältyy: mihin aikaan pukki tulee, kauanko viipyy ja laulaako pukki jotain. Joulupukkien puolestaan tulisi ehdottomasti ilmoittaa, jos ei pääsekään paikalle tai matkan varrelle tulee muita mutkia.

Jos joulupukin kanssa joutuu riitoihin, kannattaa asiaa puida yhdessä kuluttajaneuvojan kanssa. Viimekädessä erimielisyydet ratkoo kuluttajariitalautakunta.

Väänänen ei muista, että joulupukeista olisi ikinä tullut valituksia viranomaisille. Paha pukki todennäköisesti vain vaihdetaan toiseen seuraavana jouluna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme