Mainos
Mainos

Humalajuominen alkaa usein seiskaluokalla

Nuoret aloittavat humalajuomisen usein seiskaluokkalaisina. 70 prosenttia yläasteella opiskelevista vantaalaisnuorista on maistanut alkoholia ja 40 prosenttia on ollut humalassa.

Yli puolet humalassa olleista katui myöhemmin tekemisiään ja neljännes kertoi käyttäytyneensä väkivaltaisesti humalassa. Joka kymmenes oli joutunut väkivallan kohteeksi. 40 prosenttia humalassa olleista oli sammunut.

Enemmistö nuorista toivoi, että alaikäisten päihteiden käyttöön puututtaisiin nykyistä tehokkaammin. Lähes kolmannes nuorista kertoi kyselyssä, että ainakin toinen vanhempi hyväksyy humalahakuisen juomisen. Noin viidennes sai alkoholia vanhemmaltaan.

Tupakkakokeilut alkavat yleensä seiskaluokalla. Osa nuorista oli maistanut tupakkaa jo kolmannella tai neljännellä luokalla.

Vantaa välittää -hanke teki nettikyselyn kaikille yläkoululaisille. Lähes puolet 7200 yläkoululaisesta vastasi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot