Mainos
Mainos

Humalajuominen moninkertaistaa dementiariskin

Suomalaistutkimuksen mukaan keski-ikäisten tuurijuoppojen riski sairastua dementiaan on jopa nelinkertainen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan humalajuominen moninkertaistaa riskin sairastua dementiaan. Suomalaistutkimus on ainutlaatuinen, sillä juomatapojen, tuurijuoppouden ja sammumisen yhteyttä dementiaan ei ole aiemmin tutkittu näin laajasti.

Keski-ikäisillä tuurijuopoilla on tutkimuksen mukaan nelinkertainen riski sairastua myöhemmällä iällä dementiaan. Suurin alttius dementiaan on niillä, jotka ovat juoneet itsensä vuoden aikana sammuksiin vähintään kaksi kertaa.

Kansanterveyslaitoksen, Helsingin yliopiston ja Turun yliopiston tutkimuksessa kerättiin tiedot 554 suomalaiselta kaksoselta. He olivat vastanneet jo vuosina 1975 ja 1981 alkoholinkäyttöään koskeviin kyselyihin. Kun dementiatutkimus käynnistyi vuonna 1999, kaksoset olivat yli 65-vuotiaita ja keskimäärin 75-vuotiaita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot