Mainos
Mainos

Huoli bensa-asemista on todellinen: Tankkausmatka jopa 50 kilometriä

Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla huoli tankkauspaikkojen vähenemisestä on ajankohtainen.

Osuuskauppa KPO ilmoitti viime torstaina, että Kalajoen kuntaan kuuluvan Raution kylän polttoainepiste sulkeutuu ensi maanantaina. Bensaa on saanut tähän asti päivittäistavarakauppa Salen pihalla olevasta polttoainepisteestä.

– Tähän asti bensaa ei ole tarvinnut lähteä kauempaa hakemaan. Me haluamme käyttää lähipalveluja ja säilyttää ne, sanoo Raution kyläyhdistyksen puheenjohtaja Alpo Murtoniemi.

– Voi kuitenkin olla, että ostosten tekokin muuttuu samalla kauemmaksi.

Rautiolaisten lähin tankkauspaikka on jatkossa 15 kilometrin päässä Alavieskassa. Vaihtoehtoisesti tankin voi käydä täyttämässä 25 kilometrin päässä Kalajoella tai Ylivieskassa, jonne on matkaa saman verran.

– Jos käy tankilla siellä, niin helposti tulee 50 kilometriä turhaa ajoa. Polttoainepisteemme on ollut kannattava, joten sen lopettaminen tuntuu pahalta, Murtoniemi pahoittelee.

KPO perustelee sanomalehti Keski-Pohjanmaassa, että Raution tankkauspiste on huonokuntoinen, jolloin se voi aiheuttaa ympäristö- tai jopa turvallisuusongelmia. Tankkauspisteen uusiminen maksaisi arviolta 300 000 euroa.

Räyrinki jää myös ilman tankkauspistettä

Raution kylän huolenaiheen jakaa myös keskipohjanmaalainen Vetelin kunta. Veteliin kuuluva Räyringin kylä on saanut niin ikään tankkauspisteen lopetusilmoituksen KPO:lta.

Myös Räyringissä polttoainepiste sijaitsee Salen pihalla. Osuuskauppa KPO:n mukaan nykyiset polttoainesäiliöt eivät täytä kiristyviä ympäristövaatimuksia. Lisäksi polttoainemyynti on niin vähäistä, että nykyaikaisten kylmäasemien rakentamiseen ei ole edellytyksiä.

Vetelin alueelta on yritetty löytää S-marketin läheisyydestä uutta paikkaa polttonestejakelulle toistaiseksi tuloksetta.

Räyrinkiläiset ovat pettyneitä. Kyläaktiivin aloittamaan adressiin tankkauspisteen poistamista vastaan on kirjoittanut nimensä jo yli 180 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme