Mainos
Mainos

Huolimaton työnohjaus aiheutti freonivuodon Helsingissä

Helsingin Hakaniemessä sattui aamupäivällä uhkaava tilanne, kun remonttitöiden yhteydessä ilmastointilaitteen putkisto katkaistiin vahingossa. Vuodon seurauksena kolme työmiestä altistui freonille ja ilman happipitoisuuden laskemiselle.

Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä sekä sairaankuljetusyksikkö. Miehet saivat välittömän ensihoidon, eikä heidän tarvinnut käydä jatkohoidossa. Pelastuslaitos tukki samalla vuodon.

Pelastusviranomaiset arvioivat onnettomuuden syyksi huolimattomuuden työn suunnittelussa ja johtamisessa. Työnohjauksessa olisi tullut noudattaa erityistä huolellisuutta, kun kyseisessä tilanteessa työntekijät eivät puhuneet äidinkielenään suomea.

Freonivuodossa merkittävimmät vaarat liittyvät happiosamäärän alenemiseen, sydämen rytmihäiriöihin sekä nesteen aiheuttamiin paleltumiin.

Freoneja eli kloorifluorihiilivetyjä on käytetty muun muassa kylmä- ja ilmastointilaitteiden jäähdytysaineena. Sen käyttö on niin sanotun otsoniasetuksen mukaan kiellettyä ensi vuoden alusta alkaen kylmälaitteiden huollossa ja kunnossapidossa.

Freonien käyttö on kaikilta osin lopetettava vuoden 2015 alkuun mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot