Mainos
Mainos

Huoltajuusriidat koventuneet Suomessa

Vanhemmat riitelevät lapsistaan yhä pidempään ja kovemmin, kertoo Helsingin Sanomat.

Huoltajuusriidat pitkittyvät ja kovenevat Suomessa. Sosiaalityöntekijöiden mukaan erotilanteissa lasten huoltajuusriidat ovat suurimmissa kaupungeissa vaikeutuneet selvästi viime vuosina.

Riitojen pitkittämät oikeusprosessit ovat ruuhkauttaneet monin paikoin sosiaaliviranomaisten oikeuden pyynnöstä laatimien selvitysten teon.

Helsingin Sanomien mukaan kirein tilanne on Espoossa, jossa selvityksen valmistuminen voi viedä yli vuoden. Tilanne näkyy jo lääninhallitukseen Espoosta tulevien kanteluiden määrässä ja tuomareiden yhteydenotoissa.

Muissa suurissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Tampereella ja Vantaalla selvitys saadaan oikeudelle yleensä runsaassa puolessa vuodessa.

Sosiaalityöntekijöiden työruuhkaa pahentaa myös lisääntynyt lastensuojelun tarve.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot