Mainos
Mainos

Huoltoasemien muutostyöt ruuhkaantuneet

Suomen huoltoasemien muutostyöt ovat ruuhkautuneet jatkoajasta huolimatta. Huoltoasemat tulee muuttaa uusien ympäristömääräysten mukaisiksi syyskuun loppuun mennessä. Noin 40 huoltamoa lopettaa toimintansa lain takia.

Suomen huoltoasemat tulee muuttaa uusien ympäristömääräysten mukaisiksi syyskuun loppuun mennessä. Töille on annettu jo jatkoaikaa, mutta työt ovat silti ruuhkautuneet paikoin.

Huoltoasemat piti alunperin muuttaa uusien ympäristövaatimusten mukaisiksi jo viime vuoden loppuun mennessä. Töitä ei kuitenkaan ehditty tehdä ja jatkoaikaa annettiin ensi syyskuun loppuun. Kaikkia muutostöitä ei kuitenkaan saada määräaikaan valmiiksi.

Lain vaatimat muutostyöt merkitsevät huoltamoyrittäjälle keskimäärin noin 100 000 euron kustannuksia. Öljy-yhtiöt eivät jaa menoja yrittäjien kanssa. Osa yrittäjistä on päättänyt lopettaa toiminnan. Lain takia noin neljä prosenttia eli nelisenkymmentä huoltoa-asemaa lopettaa toimintansa.

Kylmien asemien määrä nousee

Suomessa on nyt noin 2000 asemaa. Niin sanottujen kylmien asemien määrä on jatkuvasti noussut ja huoltamoiden työntekijämäärä on kymmenessä vuodessa pudonnut 34 prosenttia.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme