Mainos
Mainos

Huomenna viikon huippulukemat: 30 astetta voi ylittyä

Lähipäivät ovat lämpimiä ja ukkosia tulee paikoin. Torstaina jopa 30 astetta on mahdollista osassa maata.

Kostea ja lämmin ilma levittäytyy valtaosaan maata tämän päivän aikana, paikoin mitataan hellelukemia idässä ja pohjoisessa. Lounaasta kohti Pohjois-Karjalaa ulottuvalla alueella tulee tänään rankkojakin ukkoskuuroja, jotka voivat pysyä voimissaan pitkälle iltaan saakka.

– Päivä tuntuu tukalalta Etelä- ja Keski-Suomessa korkean kosteusprosentin takia. Esimerkiksi Tampereella iltapäivän 23-24 asteen lämpötilat tuntuvat kosteuden vuoksi jopa 30 asteelta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Torstaiaamu alkaa enimmäkseen aurinkoisena ja poutaisena. Lämpötilat nousevat jo varhain aamulla 20 asteeseen.

– Iltapäivällä lämpimin ilma löytyy itä- ja kaakkoisrajalta sekä toisaalta länsirannikolta. Korkeimmat lukemat taitavat tulla Vaasan ja Savonlinnan seuduille, joissa on pieni mahdollisuus jopa 30 asteen ylitykseen. Torstaina rajuimmat ukkoskuurot painottuvat Kainuusta Meri-Lappiin yltävälle alueelle, ennustaa Markus Mäntykannas.

Perjantaina helteisintä on maan itä- ja pohjoisosassa, missä 30 astetta voi olla paikoin lähellä. Sen sijaan Länsi- ja Etelä-Suomessa viilenee jo hieman. Sade- ja ukkoskuurot yleistyvät.

Vuoden tähän asti korkein lämpötila on mitattu 19. toukokuuta Heinolassa, 30,8 astetta.

Katso paikkakuntasi lämpötilaennuste sekä ukkosennuste sadetutkasta MTV:n sääsivustolta.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme