Mainos
Mainos

Huonekalujen kierrätys ongelmallista

Huonekalujen kierrätykseen ei ole luvassa pikaista kohennusta. Ympäristöministeriön mukaan esimerkiksi televisioiden kierrätyksestä tuttua tuottajan vastuuta ei olla ainakaan lähivuosina ulottamassa kalusteisiin.

Kuluttajat ja huonekaluala toivovat nykyistä tehokkaampaa huonekalujen kierrätysmahdollisuutta. Huonekalut on iso jäteongelma. Vanhat sohvat ja pöydät päätyvätkin nykyään pääasiassa kotivarastoihin, kaatopaikoille, kirpputoreille ja kierrätyskeskuksiin.

Huonekalujen ekologisuuteen aletaan kiinnittää entistä enemmän huomiota. Huonekalualan laajasta toimijajoukosta koostuva huonekalupaneeli tähtää siihen, että kalusteiden kestävyyteen ja kierrätysmahdollisuuksiin paneudutaan aiempaa tarkemmin jo suunnitteluvaiheessa. Myös kuluttajia halutaan ohjeistaa huonekalujen oikeaan käyttöön, jotta niiden elinikä pitenisi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot