Mainos
Mainos

Huonekalumuotoilijoilla vaikeuksia saada mallejaan teollisuuteen

Suomalaisilla huonekalusuunnittelijoilla on vaikeuksia saada mallejaan esiin ja teollisuustuotantoon.

Suomalaiset huonekalusuunnittelijat yrittävät hakea alan teollisuuden huomioita näyttelyllään Points viisi vuotta, joka esittelee muotoilijoiden uusimpia kalustemalleja. Suunnittelijoilla onkin ollut vaikeaa saada mallejaan esiin, koska teollisuuden ja muotoilijoiden yhteistyö kangertelee.

Design Forumin näyttelyssä on vahvasti esillä suomalaisen huonekalumuotoilun perusaines puu. Sisustusarkkitehdit esittelevät Käsityöoppilaitosten kanssa yhteistyössä toteutettuja kalustemalleja tarkoituksenaan kiinnittää teollisuusmiesten huomio ja saada ideoita tuotantoon.

Suomalaisen huonekaluteollisuuden näkymät ovat parantuneet ja sekä kodeissa että julkisissa tiloissa kiinnitetään huomiota sisustamiseen ja viihtyvyyteen. Silti suunnittelijat eivät saa helposti mallejaan massatuotantoon.

-Tänä päivänä uuden tuotteen tekeminen se on tiimityötä, jossa vaaditaan eri osapuolten sitoutumista, tuoteprosessien ja markkinoinnin ymmärtämistä. Muotoilu on kuitenkin yksi pieni osa kokonaisuudesta, kommentoi toimitusjohtaja Matti Eskola P.O. Korhonen Oy:stä.


(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme