Mainos
Mainos

Huono ajokeli helpottanut

Suomeen illalla saapuneen talvimyrskyn tuomat lumisateet haittasivat liikennettä aamulla. Aamupäivään mennessä sää oli jo parantunut ja vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin. Lumi- ja räntäsateita on kuitenkin tulossa lisää.

Yön ja aamun aikana eteläistä Suomea riepotellut talvimyrsky on laantunut toistaiseksi. Ajokeli on kuitenkin edelleen paikoitellen huono.

Ilmatieteen laitos ennustaa lumi- ja räntäsateiden palaavan pääkaupunkiseudulle illan aikana.

Hätäkeskusten tietoon ei ole toistaiseksi tullut vakavia myrskyvahinkoja. Uudellamaalla on kuitenkin sattunut useita ulosajoja, ja puita on kaatunut eri puolilla maakuntaa.

Liikkuvan poliisin mukaan peltikolareita oli entisen Uudenmaan läänin alueella sattunut tänä aamuna kahdeksaan mennessä jo yhtä paljon kuin koko edellisenä päivänä.

Vihdissä yksi ihminen loukkaantui henkilöauton ja bussin kolarissa, mutta muuten vakavilta onnettomuuksilta on vältytty.

Merellä myrskysi yöllä

Suomenlahdella tuuli ylitti yöllä myrskylukemat. Hangossa tuuli yltyi kovimmillaan 25-27 metriin sekunnissa. Ahvenanmaalla päästiin illalla samoihin lukemiin. Aamupäivään mennessä Suomenlahden tuulet olivat kuitenkin hiljentyneet. Ainoastaan Itäisellä Suomenlahdella päästiin enää myrskylukemiin.

Merivartioston mukaan myrsky liikkuu Suomenlahdella kohti itää. Helsinki Vessel Traffic Servicen mukaan pika-alukset tuskin kulkevat koko päivänä. RG Linen mukaan matkustajaliikenne Merenkurkussa sujuu normaalisti.

Helsinki-Vantaan lentokentällä myrsky on aiheuttanut jonkin verran myöhästymisiä, mutta merkittävää haittaa siitä ei ole ollut lentoliikenteelle.

Sadat taloudet vielä ilman sähköjä Etelä-Suomessa

Talvimyrsky katkaisi aamuyöllä sähköt tuhansilta talouksilta Etelä-Suomessa. Kaikkiaan sähköt olivat yön ja aamun aikana poikki noin 15 000:lta Fortumin asiakkaalta.

Loviisan, Ruotsinpyhtään ja Kotkan saaristojen sekä muutaman yksittäisen kylän sähkökatkoksia korjataan tänään. Osa töistä menee kutienkin huomisen puolelle, kerrotaan Kymenlaakson sähköstä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme