Mainos
Mainos

Huono kivunhoito ajaa työkyvyttömyyseläkkeelle

Tehokas kivunhoito ja kipuongelmien ennaltaehkäisy estäisivät monen ihmisen joutumisen työkyvyttömyyseläkkeelle.

Helsingin yliopiston seurantatutkimuksen mukaan pitkittynyt ja jatkuva kipu ajaa ihmisiä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Tutkija Peppiina Saastamoinen toteaa, että krooninen kipu on usein hallitseva elementti tuki- ja liikuntaelinsairauksissa ja suurin haitta työn tekemiselle. Myös mielenterveysongelmien takia eläköityneillä krooninen kipu on ollut merkittävä haitta.

Pelkän kivun perusteella ei voi Suomessa jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ja mielenterveysongelmat ovat yleisimmät syyt työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymiseen.

Työkyvyttömyyseläke edellyttää sekä lääkärin toteamaa sairautta että merkittävästi alentunutta työkykyä.

Helsingin yliopiston tutkimuksessa oli mukana reilut 6000 yli 40-vuotiasta työntekijää, joiden tilannetta seurattiin kahdeksan vuotta. Tänä aikana heistä lähes 600 jäi työkyvyttömyyseläkkeelle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot