Mainos
Mainos

Huono sisäilma tulee kalliiksi

Rakennusten huono sisäilma käy kalliiksi kansanterveydelle ja -taloudelle. Huono sisäilma pilaa terveyttä, vähentää viihtyisyyttä, laskee tuottavuutta ja alentaa kiinteistöjen arvoa. Sen kansantaloudelle vuosittain aiheuttamat kustannukset ovat Sisäilmayhdistys ry.:n arvion mukaan noin kolme miljardia euroa.

Nämä taloudelliset seuraukset ovat samaa suuruusluokkaa kuin maamme kiinteistöjen vuotuiset lämmityskustannukset. Jokainen kiinteistön omistaja on kiinnostunut energiakustannuksista ja halukas toimimaan alentaakseen niitä. Toistaiseksi vain harva heistä välittää sisäilman laadusta, sanotaan Sisäilmayhdistyksestä.

Ihmiset viettävät sisätiloissa noin 90 prosenttia ajastaan. Siksi sisäilman huono laatu näkyy välittöminä seurauksina hyvinvoinnissa.

Jatkuvasti hengitettynä epäpuhdas sisäilma lisää sairastamista, vie työkykyä ja vakavimmillaan aiheuttaa jopa kuolemaan johtavia sairauksia. Yksinomaan kosteusvaurioiden ja homeiden aiheuttamien hengityssairauksien suorat terveydenhoitokustannukset ovat STAKES:in selvityksen mukaan Suomessa miltei 100 miljoonaa euroa ja 64 000 menetettyä työpäivää vuodessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot