Mainos
Mainos

Huono sisäilma yleinen ongelma asunnoissa

Jopa 40 prosentilla kotitalouksista on asunnossan jonkinlaisia haju- tai muita ongelmia, arvioi Sisäilmayhdistys.

Suomalaisten asuinrakennusten ilmanvaihto on parantunut viime vuosina, mutta silti puutteita löytyy edelleen paljon.

Sisäilmayhdistyksen arvion mukaan 30-40 prosentilla kotitalouksista on asunnossa jonkinlaisia haju- tai muita ongelmia. Lähes saman verran asunnoissa uskotaan olevan kosteusvaurioita, jotka pitäisi korjata.

Suomen sisäilmayhdistyksen toiminnanjohtaja Jorma Säteri kehottaa tarkkailemaan asunnon rakenteiden ja laitteiston kuntoa.

- Kannattaa seurata jos rakenteisiin alkaa syntyä kosteusvaurioita, jos on vettä väärässä paikassa tai pinnoitteiden väri alkaa muuttua tai maali hilseillä. Ilmanvaihdon osalta on hyvä katsoa ovatko ilman sisään- ulosmenoventtiilit puhtaita, sanoo Säteri.

Osa sisäilman pulmista johtuu puhtaasti tietämättömyydestä. Asukkaat eivät useinkaan tiedä ilmanvaihdon toiminnasta juuri mitään eikä myöskään taloyhtiöistä löydy aina riittävästi asiantuntemusta tai halua valistaa ihmisiä näissä asioissa. Ajoittain virheitä tulee jo ilmanvaihdon suunnitteluvaiheessa tai silloin, kun ilmanvaihtokanavistoa asennetaan paikalleen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme