Mainos
Mainos

Huono tiedonkulku uhkaa jopa potilaan henkeä

Ongelmat terveydenhuollon tiedonkulussa vaarantavat jatkuvasti potilaiden terveyden. Tunnetaan myös tapauksia, joissa tiedonkulkuongelmat ovat olleet ainakin osasyynä potilaan menehtymiseen.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran johtaja Tarja Holi sanoo tämän päivän Turun Sanomissa, että terveydenhuollon tietojärjestelmien pitäisi olla nykyistä yhtenäisempiä.

Nykyään eri terveydenhuoltoyksiköt eivät voi vaihtaa tietoja potilaista ja esimerkiksi heille määrätyistä lääkkeistä.

- Eri järjestelmät eivät ”puhu” riittävästi keskenään. Sähköisiä mahdollisuuksia ei ole hyödynnetty niin hyvin kuin olisi voitu, Holi sanoo.

Tilanteeseen odotetaan parannusta lähivuosina, kun hanke sähköisestä potilastietoarkistosta toteutuu. Tietokanta on kaikkien järjestelmään liittyvien terveydenhuoltoyksiköiden käytössä, jos potilas siihen suostuu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot