Mainos
Mainos

Huonoja uutisia lomalaisille: Viileä ja sateinen viikko

Sää on tällä viikolla selvästi viime viikkoa viileämpää ja sateisempaa. Pohjoiseen ja itään on luvassa hallaa, jopa yöpakkasia.

Matalapaineet tuovat tällä viikolla Suomeen pilvistä ja ajoittain sateista säätä. Alkuviikon sade- ja ukkoskuurot vaihtuvat loppuviikolla laajempiin sateisiin. Tämän hetken ennusteen mukaan etenkin perjantai ja lauantai näyttävät sateisilta päiviltä. Matalapaineet voivat olla voimakkaita.

– Hellekelit ovat nyt hetkeksi ohi. Loppuviikolla myrskytuuletkin ovat mahdollisia, mutta vielä ei voi sanoa, voimistuvatko tuulet myrskyksi asti, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Viilenemisen syynä on pohjoisesta virtaava kylmä ilma. Viikon puolivälissä päivälämpötila painuu maan pohjoisosassa 5-10 asteen tienoille, etelässä ollaan 15-20 asteessa.

– Etelässä palataan tällä viikolla keskimääräisiin kesäkuun lämpötiloihin, pohjoisessa mennään hieman keskiarvojen alapuolelle, toteaa Aleksi Jokela.

Pohjoisessa ja idässä voi olla hallaa ja yöpakkasia viikon puolivälissä. Räntäsateetkin ovat paikoin mahdollisia.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, merisää ja maailman sää.

Puhelimella säätietoja löytyy osoitteesta mtv3.mobi/saa.

Katso videolta viikon ennuste:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme