Mainos
Mainos

Huonosta sisäilmasta miljardien kustannukset

Huonon sisäilman aiheuttamista terveyshaitoista syntyy Allergia- ja astmaliiton laskelmien mukaan kansantaloudelle vuosittain 7-9 miljardin markan kustannukset.

Sisäilman allergeenit ovat yleisiä syitä astmaan ja muihin hengitystieallergioihin. Tutkimukset lasten astman kehittymisestä osoittavat herkistymisen sisäilman allergeeneihin lisäävän astmariskin 4-10-kertaiseksi. Tämä on paljon suurempi kuin ilmansaasteiden tai passiivisen tupakoinnin aiheuttama riski. Allergia- ja astmaliitto on perustanut ns. sisäilma-aseman auttamaan sisäilmaan liittyvien ongelmien ratkaisemisessa sekä ihmisten että rakennusten kannalta.

Sisäilma-asema auttaa ja neuvoo kaikissa rakentamiseen, korjaamiseen, asumiseen ja työympäristöön liittyvissä asioissa. Neuvontaa on annettu puhelimitse puolen vuoden ajan perjantaisin kello 10-13 numerossa 09-8136900. Yli 40 prosenttia soittajista tarvitsi tietoa rakennusten kosteus- ja homevaurioista ja niiden korjaamisesta. Seuraavaksi eniten keskusteltiin ilmanvaihdon toiminnasta, riittävyydestä ja huollosta. Rakentajat ja remontoijat taas tarvitsivat tietoa terveellisistä rakennusmateriaaleista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme