Mainos
Mainos

Huopalahden yliajosta syytetty kiistää ylinopeuden

Viime vuoden elokuisesta pikkutytön yliajosta Helsingin Munkkivuoressa on luettu syytteet 32-vuotiaalle miehelle Helsingin käräjäoikeudessa.

Miestä syytetään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Syyttäjä Antti Simolan mukaan mies ajoi 13. elokuuta noin 15.30 Huopalahdentien ja Ulvilantien risteykseen ylinopeutta ja päin punaisia törmäten 9-vuotiaaseen tyttöön. Tyttö menehtyi saamiinsa vammoihin. Simolan mukaan urheilumallisen yli 200 hevosvoimaisen Audi Quattro S3:n nopeus oli törmäyshetkellä 60-70 km/h. Onnettomuuden aikaan rajoitus oli 50 km/h.

Jarrutusjälkiä risteyksessä ei ollut. Syynä on se, että Audissa oli lukkiutumattomat jarrut.

Syytetty kiisti syytteet. Hänen mukaansa liikennevalot olivat keltaisella, eikä ylinopeutta ollut. Mies kertoi oikeudessa olleensa kaksikaistaisen Huopalahdentien oikeanpuoleisella kaistalla, jonka liikenne oli vihreiden valojen aikaan ruuhkan takia pysähtynyt.

-Vaihdoin vasemmanpuoleiselle kaistalle, koska en halunnut seistä jonossa, mies kuvaili. Hän kertoi kiihdyttäneensä, muttei ollut huomannut liikennevalojen vaihtumista.

-Parin autonmitan päässä risteyksessä huomasin, että ne olivat keltaiset. Vauhti oli sen verran kova, että jarrutus olisi johtanut siihen, että auto olisi pysähtynyt keskelle risteystä.

Audikuski oli päättänyt jatkaa matkaa. - Olin 1-2 metrin päässä suojatiestä, kun huomasin, että joku juoksee suojatien yli. Sen jälkeen auton oikea etukulma osui tyttöön. 9-vuotias kuoli paikan päällä saamiiinsa kallo- ja muihin vammoihin.

Syyttäjän näkee tapahtumien kulun toisin. Hänen mukaansa risteyksen valot olivat autoille punaisella ja jalankulkijoille vihreällä. - Auto oli kunnossa, keli oli hyvä. Kyse on autoilijan virheestä. Auto syöksyi tytön päälle, Simola sanoi.

Tytön omaisten asianajaja kysyi miehen autosta löytyneistä neljästä hurjasteluvideosta. Kyse on nauhoista, joissa Tukholmassa ajetaan laittomasti yöaikaan ylinopeutta.

Mies myönsi tuovansa videota yrityksensä kautta maahan. - Se on yksi tuhansista tuotteista, joiden kanssa olen tekemisissä.

Yliajon oikeuskäsittely jatkuu oikeudessa huomiseen. Osapuolet ovat nimenneet yhteensä kymmenkunta todistajaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme