Mainos
Mainos

Huostaanotettujen lasten koulusta ei saa tinkiä

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on antanut peruskoulun rehtorille huomautuksen yksityiseen perhekotiin sijoitetun lapsen opetusjärjestelyistä.

Perhekodin johtaja oli hakenut 14-vuotiaalle huostaan otetulle lapselle oikeutta opiskella perhekodissa, ja suorittaa tentit yläasteen opettajien valvonnassa. Päätöksen asiassa tehnyt rehtori ei kertonut asiasta lapselle, hänen perheelleen eikä sosiaalilautakunnalle. Perhekodilla ei ollut lupaa perusopetuksen antamiseen

Jonkka on puuttunut aiemminkin huostaan otettujen lasten kouluongelmiin.

Opetusministeriö arvioi tammikuussa huostaan otettujen lasten perusopetuksen ongelmia. Ministeriö katsoi, että kunnan valmiudet tarjota lapselle opetusta olisi selvittävä jo lapsen sijoituspaikkaa pohdittaessa. Nämä asiat olisi otettava huomioon myös silloin, kun suunnitellaan perhekodin tai lastensuojelulaitoksen perustamista kuntaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot