Mainos
Mainos

Huostaanottopäätökset jumiutuivat oikeuteen

Huostaanotettavien lasten vanhempien vastustamat huostaanottopäätökset saattavat viipyä hallinto-oikeuden käsittelyssä jopa vuoden.

Yksistään Helsingin hallinto-oikeudessa on jonossa lähes sata huostaanottohakemusta. Keskimääräinen käsittelyaika on lähes puoli vuotta. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Huostaanotto ratkaistaan hallinto-oikeudessa, jos vanhemmat vastustavat toimenpidettä.

Lastensuojelulakiin valmistellaan parhaillaan muutoksia, jotta käsittely saadaan yksinkertaisemmaksi. Lainmuutoksen jälkeen huostaanoton jatkoa koskevaa päätöstä ei enää tehdä hallinto-oikeudessa.

Uusi laki voi vaikuttaa ilmoitusten määrään

Lastensuojeluilmoitusten määrä kasvoi Helsingin Sanomien mukaan viime vuonna rajusti, kun uusi lastensuojelulaki velvoitti lasten kanssa työskentelevät ilmoittamaan epäilyistään viranomaisille.

Yksistään Helsingissä ilmoituksia tehtiin viime vuonna lähes 12 000. Määrä oli kaksi vuotta aiemmin 6 700.

Uuden lastensuojelulain tarkoitus on madaltaa lastensuojeluilmoituksen tekemisen kynnystä.

Vielä ei ole arviota siitä, kuinka paljon lastensuojeluilmoitukset ovat lisääntyneet ilmoitusvelvollisuuden vuoksi, ja kuinka paljon siksi, että lastensuojelutapaukset olisivat lisääntyneet.

Lain tavoite on, että lasten kaltoin kohtelu tulisi viranomaisten tietoon heti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme