Mainos
Mainos

Huostaanottopäätöksiä löytyi paperinkeräyksestä Kuopiossa

Salaisena pidettävää aineistoa ei pitäisi olla missään muualla kuin kaupungin suojatussa arkistossa.

Kuopiolaisesta paperinkeräysastiasta on löytynyt kymmeniä asiakirjoja, joissa on salassa pidettäviä henkilökohtaisia tietoja. Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston papereissa esitellään muun muassa huostaanottopäätöksiä ja toimeentulotukiasioita. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Kaikissa asiakirjoissa on näkyvillä nimet, osoitteet ja henkilötunnukset. Lisäksi sairaalapapereissa on kuvattu ihmisten käyttämiä psyyke- ja kipulääkityksiä. Huostaanottopäätöksissä on "Salassa pidettävä" -leima heti etusivulla. Asiakirjat Rypysuon paperinkeräysastiasta löytänyt kuopiolainen perhe toimitti paperit Savon Sanomien toimitukseen.

Kuopion sosiaali- ja terveysjohtajan Tuomo Meriläisen mukaan salaisena pidettävää aineistoa ei pitäisi olla missään muualla kuin kaupungin suojatussa arkistossa. Meriläinen lupaa, että sosiaali- ja terveyskeskus selvittää asian heti uudenvuoden jälkeen.

Poliisin mukaan papereiden joutuminen keräysastiaan saattaa rikkoa henkilörekisterilakia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme