Mainos
Mainos

Huovinen: Ei venäläisrekkojen tietulleille

Valtion ensi vuoden talousarviota viimeistelevä eduskunta on keskustellut loppuun liikenne- ja viestintäministeriön pääluokan.

Kansanedustajat olivat erityisen huolissaan venäläisrekkojen kasvaneista liikennöintimääristä Etelä- ja Kaakkois-Suomen maanteillä. Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen ei kuitenkaan lämmennyt edustajien vaateille tietullien asettamisesta venäläisrekoille. Suomi ei voi hänen mielestään voi lähteä yksipuolisesti asettelemaan "kaiken maailman maksuja ja velvoitteita", ainakaan ilman perusteellista selvitystä asiasta.

Huovinen korosti, että venäläisliikenne on Suomelle tärkeää elinkeinopoliittisesti, erityisesti satamien näkökulmasta.

Liikenneministeri sai eduskunnalta kehotuksen kasvattaa liikenteen budjettiraamit kohtuulliselle tolalle kevään kehysneuvotteluissa. Eduskunta on todennut liikenne- ja viestintäministeriön kehykset liian ahtaiksi. Hallitusryhmien tänä vuonna sopimat budjettilisäykset tehtiin jälleen enimmäkseen liikennerahoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot