Mainos
Mainos

Huovinen: Ei venäläisrekkojen tietulleille

Valtion ensi vuoden talousarviota viimeistelevä eduskunta on keskustellut loppuun liikenne- ja viestintäministeriön pääluokan.

Kansanedustajat olivat erityisen huolissaan venäläisrekkojen kasvaneista liikennöintimääristä Etelä- ja Kaakkois-Suomen maanteillä. Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen ei kuitenkaan lämmennyt edustajien vaateille tietullien asettamisesta venäläisrekoille. Suomi ei voi hänen mielestään voi lähteä yksipuolisesti asettelemaan "kaiken maailman maksuja ja velvoitteita", ainakaan ilman perusteellista selvitystä asiasta.

Huovinen korosti, että venäläisliikenne on Suomelle tärkeää elinkeinopoliittisesti, erityisesti satamien näkökulmasta.

Liikenneministeri sai eduskunnalta kehotuksen kasvattaa liikenteen budjettiraamit kohtuulliselle tolalle kevään kehysneuvotteluissa. Eduskunta on todennut liikenne- ja viestintäministeriön kehykset liian ahtaiksi. Hallitusryhmien tänä vuonna sopimat budjettilisäykset tehtiin jälleen enimmäkseen liikennerahoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme