Mainos
Mainos

Huovinen: Suomelle uusi liikenneturvallisuusohjelma

Uudessa liikenneturvallisuusohjelmassa aiotaan nostaa esille erityisesti lapset ja kevyt liikenne. Myös tietotekniikan rooli korostuu jatkossa yhä enemmän liikenneturvallisuuden parantamisessa.

Suomessa on liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mukaan valmistumassa uusi liikenneturvallisuusohjelma vuosiksi 2006-2010. Tavoitteena on laskea tieliikenteessä vuosittain kuolleiden määrää, joka nykyisellään on nelisen sataa. Ministeri Huovinen kertoi asiasta tänään Italian Veronassa päättyneessä EU:n liikenneministerien kokouksessa.

Valtioneuvosto puolestaan tekee uuteen ohjelmaan pohjautuvan periaatepäätöksen liikenneturvallisuudesta tammi-helmikuussa. Ohjelman toteuttajina ovat liikenne- ja viestintäministeriö, sisäministeriö ja oikeusministeriö.

Uudessa liikenneturvallisuusohjelmassa nostetaan tiettävästi esille erityisesti lapset ja kevyt liikenne sekä toisaalta ikääntyvät kuljettajat ja heidän ongelmansa. Todennäköisesti painotetaan jatkossa myös uuden tietotekniikan hyödyntämistä liikenneturvallisuuden parantamisessa. Parhaillaan on käynnissä alkolukkokokeilu, ja sentyylisiä teknisiä sovellutuksia noussee nytkin esille.

Veronassa ministeri Huovinen tapasi epävirallisesti myös venäläisen kollegansa Igor Levitinin. Ministerit keskustelivat muun muassa maidemme välisistä liikenneasioista sekä EU:n ja Venäjän välisestä liikenneyhteistyöstä etenkin Suomen puheenjohtajakaudella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme