Mainos
Mainos

Hurstin itsenäisyysjuhla keräsi sankan joukon keitolle

Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyön järjestämä vähävaraisten itsenäisyyspäivän juhla osoittautui jälleen yleisömenestykseksi. Väkeä pakkaantui Helsingin Hakaniemen torille pitkiksi jonoiksi jo ennen puolta päivää.

Paikalle tulleille oli tarjolla pienimuotoista ohjelmaa, lihakeittoa, leipiä, kahvia sekä ruokakassi kotiin viemisiksi.

Toiminnanjohtaja Heikki Hurstin mielestä vauraassa, 95-vuotiaassa Suomessa vähävaraisista, syrjäytyneistä ja syrjäytetyistä piitataan lähinnä puheissa.

– Valitettavasti se on monien kohdalla puhetta vain, se mitä tämän köyhyysongelman eteen tehdään. Keinoja varmaankin voitaisiin löytää, jos halua olisi.

Hurstin juhlan osallistujista moni elää otaksuttavasti minimitoimeentulon turvin.

– Väkeä tulee koko aika enemmän meille, toisaalta kyllä täällä itsenäisyyspäivän juhlassa on aina ollut sellaiset 800-1200 henkeä.

Hurstin mielestä Suomi on eriarvoistumiskehityksestä huolimatta hyvä maa asua ja elää.

– Kyllä Suomi on hyvä maa, mutta paljon olisi tehtävää, että vähäosaisimpien taloudellinen toimeentulo kohenisi.

Hursti itse toivoo valtiovallalta peruspäivärahojen, asumistukien ja kansaneläkkeiden korottamista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot