Mainos
Mainos

HUS: Ehec-tartunnan saaneella lapsella ei hengenvaaraa

Ehec-tartunnan saaneen lapsen tila on vakaa eikä hänellä ole hengenvaaraa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Lastenklinikan infektiolääkäri Harri Saxèn vahvistaa MTV3 Uutisille, että viime viikolla sairastunut lapsi on yhä hoidossa Lastenklinikan sairaalassa. Hänen tilansa on kuitenkin vakaa. Saxén arvioikin, että potilas pääse muutaman päivän päästä pois sairaalasta.

Saxénin mukaan on erittäin epätodennäköistä, että tartunta olisi samaa kantaa kuin Saksassa kymmeniä kuolemantapauksia aiheuttanut ehec-bakteeri.

– Tartunnan alkuperä ei ole vielä tiedossa. Bakteereille tehdyssä lääkeaineherkkyystestissä on kuitenkin selvinnyt, että tämän kannan herkkyys on erilainen kuin Saksan kannan herkkyys, ja luulenkin että se on eri kantaa.

Ehec-tartunnan saanut lapsi on ollut päivähoidossa helsinkiläisessä Lapinlahden päiväkodissa. Näytteet on otettu myös kymmeneltä muulta, joilla on ilmennyt ehec-tartuntaa muistuttavia oireita.

Helsingin Lastenklinikalla on pari ehec-tautitapausta vuosittain.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme